Børn og fiskeglæde

Få børnene med ud og fiske

Vi som forældre skal huske at få børnene med ud og fiske, så vi kan få flere børn i gang med at fiske og væk fra Ipad’en, så de får den samme dejlige hobby som os.

For mig er der stor kvalitet ved at få børn med ud og fiske. Om det er i den lokale junior klub eller ens egne. Det handler om at fange dem (børnene), det er ikke så meget med at fange trofæfisken, men mere bare det at hygge sig og fange et par fisk. Om det er skaller, aborre, gedder eller en helt anden art er ikke vigtig.

Vi er ind i mellem ude og fiske skaller i den lokale å, Aborre på søen, eller fladfisk fra molen. Nogen gange kan man sagtens holde dem beskæftiget i flere timer med fiskeri. Det kan være at tage en stor spand med til at studere fangsten i.

Jeg havde fornyligt en familie aborre tur, hvor Mille fangede hurtigt 3 aborre, så hun var høj af glæde, så resten af dagen brugte hun på at fortælle sin Mor hvad hun gjorde galt siden hun ikke fangede fisk. Da moderne endelig fik en aborre, så fik moren, den, SE HVAD JEG SAGDE…. Du skal bare gøre som jeg siger.

Jeg har sammensat et simpel let og lækket sæt, som junior kan fiske med, så hun selv kan styre stangen. Det er en shimano vengeance BX sea bass, det er en lækker stang til under 400kr. Den kan klare det meste lette fiskeri, om det er i put n take, sø å eller mole.

Har har vi en Rapala luftpumpe med, som kan lufte lidt i vandet, så fisk eller rejer ikke dør når de er ti spand eller tønde.

Tag børne med ned i den lokale grejbutik og lade dem vælge deres ynglingsfarver, de vælger tit noget som du helt ikke selv havde valgt 😉 men barnets glæde overstiger det meste når det er netop den agn som de har valgt. For os skal det hele have Leopard farver. Det er en lille ulempe i det, for mig, da det jo også er den farve jeg vil fiske med, Burbut. Så hun snupper altid den agn jeg har min gedde PB,

https://www.normark.dk/fiskeri/endegrej/hybrid-baits/x-rap-peto.html

I de fleste fiskeriforeninger er der typisk en junior afdeling, de arrangerer fisketure og laver fiskegrej. Så barnet kan finde nogen jævnaldrende og fiske med, når de bliver lidt ældre og ikke synes far er den mest spænde og fiske med.

Link vengeance BX Sea bass.

https://www.normark.dk/fiskeri/fiskestanger/spinnestang/vengeance-bx-sea-bass.html

Comments

comments

About Morten Beck Nielsen